Trik Meminta Sumbangan Dari Majikanto translate to English : How To Apply For Financial Suppport

kepada : bisnesman, perkerja, pelajar Uni
Cara terbaik untuk memintak sumbangan wang program atau persendirian, 
tidak kiralah apa sahaja jenis mata yang, tetapi memerlukan had jumlah sedemikian
  1. bawah 1000 
  2. atas 1000 bawah 5000
  3. atas 5000

Bawah 1000
Program atau peribadi yang memerlukan 0-1000 ini kebiasaannya adalah program yang kecil atau peribadi yang memerlukan sedikit pertolongan sahaja. 
  • Jadi cara yang sesuai untuk bawah 1000 ini lebih kepada menghantar whatsapp atau viber atau media sosial yang ringkas. Jika pemberi sumbangan itu memintak kertas kerja baru bagi kertas kerja.

Atas 1000 -bawah 5000 
Kebiasaannya ia melibatkan program atau urusan kerja yang serdahana besar
  • jadi cara sesuai ialah menghantar kertas kerja terlebih dahulu, tidak kira melalui surat fail atau email, untuk memastikan tujuan kita.

atas 5000
Kebiasaannya memlibatkan program-program yang besar dan perlukan perancangan yang lama.
  • Cara yang paling sesuai ialah melalui orang tengah contohnya personal assitant,kenapa? sebab kita memerlukan waktu masa yang sesuai untuk orang atasan tu tahu dan membaca kerta skerja atau tujuan program yang akan diadakan. dan memerlukan temu janji.

Selain itu :
Jika nak senang dalam mencari sumbangan ,cari apa yang dia boleh dapat jika ia memberi (benefit kepadanya), sebab semua orang sukakan benefit terhadap dirinya.
setiap program perlu ada objektif dan tentatif : maksudnya jika objektif dia tentang sukan jadi tentetif dia kene lebihkan kepada sukan dan mintak dana itu dari badan atau NGO sukan.

No comments

Powered by Blogger.